Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Zlatan Ibrahimovic-Mer än redo för Premier League

Zlatan Ibrahimovic. Namnet i sig väcker så otroligt många tankar och minnen. Vi har cykelsparken mot England, som tystade ner en hel engelsk press och även mig. Vi har hans frispark som säkrade vår plats till sommarens EM, ett mål som gav mig en glädje av att kunna se mitt hemland, och mitt andra land spela i samma turnering i sommar. Jag har engelsk bakgrund, och Zlatan och England har alltid varit ett av de mest känsliga och mest eldiga dueller  i fotbollsvärlden.  Men det finns en sak som ingen sann fotbollsälskare kan förneka: Zlatan är en artist som vi mest troligt aldrig kommer få se på en fotbollsplan igen. Som dessutom är från Sverige.

Zlatan Ibrahimovic slutar dessutom aldrig att förvåna dig. Trots sin ålder på 34 år, har han spelat 26 matcher, stått för 30 ligamål och 11 assist denna säsong. Man kan inte förneka statistiken. Man säger att Ligue 1 är en liga utan kvalité. Men vem, om inte en världsklass lyckas göra 30 mål och 11 assist på 26 matcher, med 34 år bakom sig? Han bevisar om och om igen på landslagsnivå, genom att nästan själv ta Sverige till EM, vilken ledare och vilken världsspelare han är. Han har bevisat i Europas största ligor, om och om igen, att han håller måttet. I alla ligor utom Premier League.

Och Premier League är ett debatterat ämne. Premier League ses som det ultimata testet för Zlatan Ibrahimovic. Och om jag tror att han skulle lyckas? Ja, jag tror det.

Vi har en spelare som först och främst, nästan alla in hela fotbollsvärlden vill se i Premier League. Vi har en spelare som sprutar in mål och vi har en spelare som är helt enkel sensationell på alla sätt: hans fysik, hans teknik och hans sätt att göra mål på.  Han är komplett. Men det som jag ser som det viktigaste: Han är en ledare med respekt. I varje lag han har gått in i, har han varit spelaren som det alltid kretsat runt om, med undantag av Barcelona-tiden. Vi ser hur han bär varje lag han spelar i. Och inte bara med sina mål, utan med den ledar-instinkten. Han får ett lag att nästan spela för honom, och han visar gång på gång prov på att spela bra mot engelska klubbar och även det engelska landslaget.

Och det unika med Zlatan Ibrahimovic är att han har bevisat att han kan lyckas var han än spelar. Snart inser även den engelska pressen och England detta, och jag kan lova, att varje Premier League-fantast kommer vara överlycklig av att se honom i Premier League.  Och de kommer få se honom lyckas.

Christian, 17 år

 

Skrivet av:

sikt.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av sikt

Kommentera