Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Leicester-en saga som aldrig tar slut

Vem kunde tro, att laget, som vid denna tid förra  året, var tippat att åka ur den engelska högstaligan.Laget som såg hopplösa ut förrän de sista åtta matcherna, skulle nu leda ligan? Jag själv hade tippat Leicester som en av kandidaterna att åka ur ligan i år. Och jag tror inte att jag är ensam om det.
 
Leicester är något som taget ur bok. Där det omöjliga händer, och hela säsongen har det fortsatt att överraska.Men de har på ett sätt smugit sig fram, och detta har varit något som gjort att de har fortsatt att gå framåt, och inte ramla av efter halva säsongen. Vid jul, var nästan alla experter överens: Leicester kommer att sluta vinna vid något tillfälle. Men med facit i handen, med bara en handfull matcher kvar, har de endast förlorat 3 matcher på en hel Premier League säsong. Ranieri har inte en gång  under säsongen uttalat sig om att Leicester kommer vinna ligan, och även nu, med ett fåtal matcher kvar av säsongen och med ett 10 poängs försprång, låter det precis likadant. Grejen är, att hur det än slutar, är det en saga. Hur det än slutar kommer detta lag aldrig att glömmas. Detta är en spelande faktor: de  känner ingen press, för hur det än slutar, kan det bara bli bättre för ett lag som nästan åkte ner i The Championship förra säsongen. 
 
Leicester har gjort något som inget lag sedan Blackburn har gjort, att ha gått emot alla odds. Men det Leicester har gjort att det mest otroliga, jag skulle säga genom hela Premier Leagues historia. De har skapat något speciellt, något som kommer revolutionera  fotbollen i flera år framöver. Mitt i en fotbollsvärld, styrd av pengar och korruption, har de gjort motsatsen.
Fotboll  är per defination lagsport. man skulle lika gärna kunna ha Leicester som den benämnelsen. De har bevisat mitt i Citys  helt fatala summor av spelarköp denna säsong, att pengar är helt oväsentligt om man inte har det absolut viktigaste i en lagsport:  lagkänsla. Man har köpt in N´Golo Kante, en bänkad spelare i Ligue 1 likaså Mahrez även han bänkad i Le Havre, man har skapat en sensationell histroia i Jamie Vardy, som stått för över 20 ligamål denna säsong och du har ett försvar av spelare som många inte ens känner till. Och kollar man på varje spelare som individer, så finner man helt enkelt inget speceillt. Men Ranieri har lyckats med något helt otroligt. Detta kommer med största sannolikhet, aldrig upplevas igen. Och hur det än slutar, har vi här en saga i Leicester City Football  Club, som vi ladrig kommer uppleva igen, så njut. Njut av ett lag som definerar skönheten med fotboll. Njut av Leicester City.

Skrivet av:

sikt.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av sikt

Kommentera